top of page

Contemporary İstanbul 2022, CI BLOOM


Bu sene 10-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen fuar, sanat tutkunlarını Tersane İstanbul’da misafir etti.Türk ve birçok yabancı sanatçıların eserlerini barındıran fuarda, gün geçtikçe popülerliği artan dijital sanat eserleri, NFT alanında güçlü eserler ve aydınlatıcı konferanslar da yer aldı.



Art On İstanbul

Onur Mansız

Helix Thorn



Çoğu eserin sanatçıları da fuarda bulunuyordu. Eserlerini, yaratım süreçlerindeki detayları ziyaretçilerle paylaştılar. Sanatçıların tasarım yolculuklarını dinlemek çok keyifliydi. Eserleri satın alma amacında olanlar için özellikle önem taşıyan bir detaydı bu. Herkesin samimiyeti ve ilgisini görmek mutluluk ve umut vericiydi.


Akbank Sanat

Jannis Kounellis

Topkapı


Bu sene Tersane İstanbul’daki sanat fuarına ulaşım için bir kolaylık da sağlanmıştı. Karaköy İskelesi’nden belirli saatlerde fuar alanına ücretsiz tekne seferleri düzenlendi. Bu detay, ziyaretçilere verilen kıymeti açıkça gösteriyordu. Fuar alanındaki dış mekânda dev eserler arasında yeme-içme bölümleri hazırlanmıştı. Koca bir günü burada sanatla iç içe geçirmek, katılımcıların kaliteli bir deneyim sağlamasına katkıda bulundu. Sanatın, sanatçı olsun olmasın, ondan keyif alan ve belki de bir tedavi niteliğinde bunu deneyimleyecek olan herkes için olduğunu kanıtlar nitelikte bir fuardı.



CIF & Mina’nın Çocukları Projesi

Shirin Abedinirad

Piramit


Yeni, genç ve emektar sanatçılarımıza çokça değer veren Contempopary İstanbul’a, bir sonraki yılda daha büyük bir hevesle katılmayı iple çekiyorum.



Comments


bottom of page