top of page

Sokağın Ruhunu Yansıtan Bir Müzisyen



Size bir vapurda tesadüfen denk geldik ve tanımak istedik. Kimdir Burak Şen? Bize kendinizden bahseder misiniz?

Size ve tüm Karavan okurlarına merhaba! 1987 İstanbul doğumluyum, yaklaşık yirmi beş yıldır müzikle uğraşan, hayatını bunun üzerine inşa etmeye çalışan hayalperest bir kişiyim. Kısaca böyle…


Yaptığınız müziği tam olarak nasıl tanımlarsınız? Besteleriniz var mı, varsa nelerden ilham alırsınız?

Yaptığım müzik öncelikle kendi sesime yakışmalı ve ruhuma hitap etmeli zaten ikisi bir araya geldiğinde dinleyici o samimiyeti, ruhu hissediyor ve gereğini yapıyor…

Bestelerim ve solistliğim için ilham aldığım çok sanatçı var…Saymak zor ama yine kısaca birkaç isim vermek gerekirse: Mazhar Alanson, Sezen Aksu, Barış Manço, Cem Karaca; Kayahan, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses gibi isimler çocukluktan itibaren müzik dünyamı şekillendirdiler.


Peki, sizi müziğe çeken ne oldu? Hayatınızda müzik olmadan yaşayabilir misiniz?

Beni müziğe çeken nedir net bir cevap veremem, müzik hep hayatımda vardı gibi… İnsanlar sevdikleri olmadan veya uzuvları olmadan zor şartlarda yaşıyorsa bu durum benim için de geçerli. Müziksiz de yaşarım elbet ama çok eksik kalırım sanırım…


Sokak müziği hakkında da konuşmak istiyoruz biraz… Sizce müzik, sokağa ve insanlara ne katıyor?

Dinleyicisini bulan müzik, her ortama ve insana bir duygu yükler. Bunun keskin bir cevabı yok ama sokağa da hayata da renk katar o kesin.


Vapurlarda, metrolarda çalıyorsunuz değil mi? Bunun dışında nerelerde bulundunuz? Ya da tam olarak nerede olmak isterdiniz?

Evet. Yurt içi ve yurt dışında, farklı müzik tarzlarından oluşan grup ve orkestralarda şarkıcı ve çoğunlukla enstrümanist olarak çok sayıda festivalde, konser salonunda ve mekânda sahne aldım. İstediğim, kendi eserlerimle konserler vermek, anılmak.


Herhangi bir ülkenin herhangi bir mekânı veya sokağı müziğin ruhunu etkiler mi?

Etkiler…


İçinde yaşadığınız toplumun müziğe olan tepkisi nedir sizce?

İçinde yaşadığım toplumu tanıyamıyorum üzgünüm ama bir kısım çoğunluğun müziğe

tepkisi var ne yazık ki, onu biliyorum.


Müzik sosyal bir konumda olması üretmeyi etkiler mi? Olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi merak ediyoruz.

Yine kısaca şöyle diyebilirim ki doğru zamanda ve yerde, doğru müzik, yemek, spor, uyku gibi somut şeyler etkilediği gibi, sevgi, öfke gibi duygular da üretimi hayatını her şeyiyle etkiler.


Bildiğiniz gibi pandemi dönemi bütün sektörleri etkiledi. Bu müziğe de vurdu. Hatta müzisyenlerin zor zamanlar geçirdiğini biliyoruz. İntihar eden onlarca müzisyenleri de bu olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?

İçler acısı...


Son olarak söylemek istedikleriniz?

Uzun uzun yazmayı tercih etmedim kısa ve içten cevaplar vermeye çalıştım. Güzel günlerde görüşmek üzere sevgiler.




Performansları:







Comments


bottom of page